CUVÂNT ÎNAINTE

Sunt depozitara amintirilor a patru generații, întâmplări ce au avut loc pe parcursul a mai bine de un secol. Le consemnez aici, până când vor vedea lumina tiparului, dacă o vor vedea vreodată.
Firul roșu care leagă epocile și personajele este Irina, personaj care întrunește multe din trăsăturile mele, ale mamei, bunicii și multor altor persoane prezente în povestiri, sub nume schimbate, desigur.

Dacă întâmplările nu vor fi întotdeauna pe placul vostru, priviți-le ca pe un material documentar. Regăsiți în ele perioada antebelică, al doilea război mondial, perioada comunistă și perioada post-decembristă, trăite de oameni obișnuiți, așa, ca mine și ca tine, cel care citești aceste rânduri.
Lectură plăcută!

8 comentarii

  1. M-am gandit eu ca Irina seamana cu tine, dar cum nu prea-mi dau cu parerea cand certitudinea-mi e de vreo 49 %… 🙂 Ma bucur ca pot citi, desi, cumva, simt ca \”trag cu ochiul\”. :)Iti doresc sa reusesti ceea ce ti-ai propus! Sa fii sanatoasa – sanatosi sa fie si dragii tai – si sa ai timp pentru aceste povesti adevarate. Superba ideea! Nu-mi da idei! :))) Zile senine iti doresc, Zina draga!

    Apreciază

  2. Sărut mâna, doamna Zina! Trebuie să recunosc că sunt un mare aiurit. Abia acum am descoperit acest blog. Și asta pt că am dat un open link de pe pagina prietenului nostru Petru Racolța. O idee minunată. Felicitări și mult, mult succes. Cu talentul pe care îl aveți la povestit, sunt convins că ne veți încânta cu multe episoade! 🙂

    Apreciază

  3. Foarte ciudat, parcă îmi amintesc că am răspuns la acest comentariu…Să fim sănătoși cu toții, să facem ceea ce ne-am propus. După cum am mai spus, m-aș bucura enorm să preiei și tu ideea. Amintirile oamenilor obișnuiți fac istoria adevărată.Sănătate și numai bine, dragă Diana!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Proiectează un site ca acesta, cu WordPress.com
Începe