GRECIA 2017. INSULA THASSOS, SKALA KALIRACHI (2)

Vedere de pe terasă. Dedesubt, plaja

Partea superbă a apartamentului descris anterior a fost terasa. Mare cât o cameră, cuprinzând o masă cu trei scaune (dar ar fi încăput și cinci) precum și un pat de campanie cu așternuturi proaspete, acoperită cu acoperiș dar având și o marchiză împotriva soarelui, terasa se afla deasupra plajei.

Da, casa era exact la marginea plajei late de vreo 15 metri, dincolo de care se întindea marea. Acesta a fost motivul principal pentru care am ales această locație: apropierea de mare.

Apus de soare, fotografiat de pe terasă

Am vrut să vedem marea tot timpul, s-o auzim zi și noapte, și așa a fost. Micul dejun luat pe terasă, cu muzica valurilor în urechi și întinderea liniștită a apei sub ochi, a fost atât de plăcut, că nu ne mai venea să ne ridicăm de la masă. Într-o dimineață am avut surpriza de a vedea chiar aproape de mal un banc de sardine. La un moment dat au ”zburat” toate deasupra apei, iar imaginea stolului de ”păsări” argintii a fost de o frumusețe greu de imaginat. Păcat că nu am reușit să fac o fotografie a peștișorilor aflați în aer…

Plaja era de nisip (am văzut alte plaje acoperite numai cu piatră), numai la intrarea în mare era un brâu de pietricele. Soțul meu, prevăzător, a cumpărat de la Decathlon înainte de plecare niște papuci speciali pentru intrat în apă și nu am avut nicio problemă (în afara încălțatului, fiindcă sunt foarte ficși, altfel s-ar pierde în apă). Apa, foarte curată, cu o adâncime mică, comparabilă cu cea de la Mamaia, a fost mereu caldă, astfel încât băile au fost o mare plăcere. E drept că pe plajă nici vorbă de dușuri (cred că era plaja localnicilor), dar având casa alături nu le-am simțit lipsa deloc.

Asta am văzut și am auzit timp de opt zile care aș fi dorit să nu se mai sfârșească!

2 comentarii

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: