CÂINI ȘI PISICI (2)

Davey si Dodo in lupta pentru niste pantofi
Davey si Dodo in lupta pentru niste pantofi

Dolly, pe cât era de deșteaptă, pe atât era de neastâmpărată. Teckelii sunt câini plini de vitalitate, au nevoie permanent de mișcare, de activitate. Irina și Ionuț erau multe ore la școală, Andrei toată ziua la serviciu, ea, sărăcuța, nu suporta să stea singură ore în șir și făcea fel de fel de năzdrăvănii.
A început prin a face praf jucăriile, un cangur de cauciuc, o minge, alte vietăți de plastic. A trecut apoi la covorul din hol și după aceea la un colț al canapelei. Acolo a fost lucrare mare, a scos și umplutura. A trebuit să scoată material de pe spatele canapelei și să-l grefeze pe colțul distrus.

Isprăvile lui Dolly au continuat cu scoaterea rufelor murdare din debara și presărarea lor prin toată casa. Cum ușa de la intrare era capitonată cu piele, s-a ocupat și de asta și a smuls pielea, fâșii-fâșii, până unde a ajuns ea, adică până pe la jumătate. Desigur, după aceea au scos tot capitonajul.

Isprava cea mai teribilă, cel puțin pentru Irina, a fost distrugerea arborelui de cafea. Îl cumpăraseră de la grădina botanică din Cluj, când avea vreo 10 cm înălțime și numai patru frunzulițe. Irina l-a crescut cu mare dragoste, l-a îngrijit, l-a mutat în vase tot mai mari, până când a ajuns un arbust de vreun metru înălțime, cu frunze lucioase de un verde închis, pus frumos într-un hârdău de lemn special făcut pentru arbuști. Într-o zi, Irina a trebuit să stea la școală de dimineață până seara și Andrei la fel, la serviciu. Pe Ionuț l-au luat de la școală părinții Irinei și l-au dus la ei acasă (stăteau la trei stații distanță), tocmai pentru că știau că Irina și Andrei vor veni târziu acasă. Prima a sosit acasă Irina. De la ușa de la intrare până în sufragerie erau presărate frunze și bucățele de ramuri. Din pământul din hârdău ieșea numai un băț de vreo cinci centimetri. Restul fusese tocat de Dolly.

Irina a plâns de s-a umflat. Dolly a venit și s-a lipit de ea, neavând habar că, de fapt, ea este cauza supărării. Era atât de fumoasă, avea o privire atât de expresivă, încât nu se puteau supăra pe ea, orice ar fi făcut. O luau cu ei peste tot, în concedii (inclusiv la hoteluri) și în vizite. La Sinaia a fost chiar și în muzeul Peleș, pitită într-o geantă de umăr. N-a zis nici pâs toată vizita. Când au ieșit afară, Irina a deschis geanta și ea a scos capul afară chiar în fața unui soldat care păzea acolo și care a rămas uimit. La mare le-a făcut o … mare surpriză. Erau numai Irina și Ionuț. Restaurantul în care luau masa se afla într-o clădire alături de hotel. Au lăsat-o pe Dolly în cameră și au plecat să ia micul dejun. După zece minute s-au trezit cu ea sub masă. Camerista intrase in cameră să ia gunoiul și cățelușa se strecurase pe lângă ea. Străbătuse în goană holul hotelului, ieșise afară, o luase după miros, pe lângă piscină, și ajunsese fără probleme la restaurant. Acolo ușa era mereu deschisă, așa că a intrat ca vântul și s-a oprit numai sub masa lor.

Dolly a avut trei rânduri de pui. Prima oară a avut trei băieței și o fetiță. Pe fetiță nu a suferit-o, nici nu voia să-i dea să sugă. La al treilea rând a făcut doi cățeluși, unul auriu ca ea și unul negru cu semne de foc specifice teckelului și altor câteva rase de câini (doberman, rottweiler). Pe cel negru nu l-a vrut cu niciun chip, deîndată ce l-a nascut, l-a luat în gură și l-a dus în dormitor la Irina și Andrei. L-a depus în pat și a plecat. Au așteptat-o câteva minute, crezând că îl aduce și pe celălalt în pat, unde era obișnuită să doarmă. Văzând că nu mai vine, Irina s-a dus la bucătărie unde îi amenajaseră o cutie pentru ea și pui. Dolly se încolăcise în jurul puiului auriu și dormeau duși amândoi. Irina l-a luat pe cel negru și l-a pus lângă fratele lui, și apoi a supravegheat-o mereu pe Dolly să îl hrănească și pe el. Până la urmă s-a obișnuit și cu el și i-a îngrijit pe amândoi. Tocmai celui nedorit i-a fost scris să rămână lângă ea până la moartea ei, adică șapte ani.

Când cățeii aveau câteva luni, cel auriu a fost adoptat de Alex și Tatiana. Alex fusese de-a dreptul îndrăgostit de Dolly, iar puiul adoptat, numit de ei Davey, semăna cu ea atât la figură cât și la comportament. Puiul negru, după ce a fost luat de o colegă a lui Ionuț, a fost adus înapoi pentru că tatăl acesteia nu îl agrea. Și a rămas la Irina și Andrei. Dodo s-a dovedit a fi un cățel foarte cuminte și liniștit. Nu numai atât, dar, din momentul în care a rămas alături de Dolly, ea nu a mai stricat nimic prin casă. Acum avea tovarăș și nu se mai plictisea.

4 gânduri despre „CÂINI ȘI PISICI (2)

 1. Frumosi sunt! Cum sa te superi pe ei?! :)) Dai marunt din buze, faci curatenie si ii mangai. Cand nu suntem langa ei sa-i „certam” imediat ce fac o boacana degeaba ii „certam” mai tarziu, pentru ca habar n-au ce-au gresit.
  Oooo! Stiu ca minunile din aceasta rasa stiu „sa ia urma” dar cred ca as fi avut palpitatii serioase vazand-o langa mine, stiind ca am lasat-o in camera. Ce ochi trebuie sa fi facut cei care, eventual, o vazusera alergand prin hotel! :)) Or fi crezut ca li s-a parut!
  Dulci amintiri – cu tot cu arborele de cafea (cafea amara) 😊

  Weekend frumos iti doresc, Zina draga! ❤️

  Apreciat de 1 persoană

  1. Eh, te superi pe moment, apoi trece, îți dai seama că sunt, de fapt, nevinovați.
   Prima care a făcut ochii mari a fost camerista, care a încercat să o prindă, dar poți să prinzi fulgerul?! :))

   Duminică frumoasă, dragă Diana! ♥

   Apreciat de 1 persoană

 2. Cum te poti supara pe niste mutrisoare atat de inocente! Vezi, de aia se spune sa nu ne atasam de obiecte,
  ca sa nu suferim daca le pierdem! 🙂
  Multumesc pentru acest text plin de vioiciune, draga Zina! Seara frumoasa si o saptamana la fel! ❤

  Apreciat de 3 persoane

  1. Mă bucur că ți-a plăcut povestirea mea. Chestia cu atașatul ar putea fi valabilă pentru orice, dar… ce fel de oameni am fi dacă nu am îndrăgi pe nimeni și nimic?…

   Săai o săptămână excelentă, dragă Suzana! ♥

   Apreciază

Scrie-mi dacă ți-a plăcut și, eventual, dă mai departe!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close